Recepty > vepřové maso > kotlety na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové kotlety, česnek, sůl, pepř, sladká mletá paprika, 250 g perlových cibulek, olej nebo rostlinný tuk, kysaná smetana
Postup přípravy:
Vepřové kotlety naklepeme, potřeme z obou stran prolisovaným česnekem, necháme je alespoň 1/2 hodiny pod pokličkou uležet, poté je osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Oloupeme perlové cibulky a na rozpáleném oleji nebo rostlinném tuku kotlety spolu s cibulkami osmažíme. Měkké kotlety vyjmeme a uložíme do tepla, do výpeku k cibulkám přidáme trochu vody a povaříme, poté do výpeku vmícháme 2 lžíce kysané smetany, necháme přejít varem, dle potřeby osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku.
Kotlety na česneku podáváme s vařenými brambory jako vhodnou přílohou.
Další recepty:
zapečené řízky naruby, kuřecí špízy, vepřové kotlety, špízy z trouby, segedínský guláš, djakartine, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, kotlety na česneku a majoránce, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, česnekové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.