Recepty

Recepty > polévky > kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího masa, 2 lžíce oleje, 200 g cibule, 100 g prorostlé slaniny, stroužek česneku, sůl, 250 ml červeného vína, 500 ml masového vývaru, 1 bobkový list, 200 g mrkve, 1 lžička tymiánu, 2 paprikové lusky, 4 lžíce zelené petrželky, rýže nebo těstoviny

Recept na přípravu:

Hovězí maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejme a nakrájíme na plátky. Olej a slaninu silně zahřejeme ve velkém hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Potom přidáme maso a osmahneme je po všech stranách. Přidáme cibuli a opečeme do zlatova. Přilijeme vývar a víno. Oloupeme česnek, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce, také přidáme bobkový list a tymián, osolíme. Polévku přikryjeme a necháme vařit. Oloupeme si mrkev, nakrájíme na plátky a vaříme s ostatními surovinami v polévce. Poté přidáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a vaříme je společně posledních deset minut. Postup přidávání surovin je vhodné dodržovat, protože jen tak jsou všechny suroviny správně měkké a nejsou rozvařené. Celková doba vaření polévky je 75 minut. Pokud chcete přidat do kotlíkové polévky rýži nebo těstoviny, můžeme si je připravit zvlášt, hotové je dát do prázdného talíře a přelít horkou polévkou.

Další recepty:
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Kotlíková polévka s červeným vínem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.