Recepty

Recepty > polévky > kotlíková polévka s vínem

Kotlíková polévka s vínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího masa, 2 lžíce oleje, 200 g cibule, 100 g prorostlé slaniny, stroužek česneku, sůl, 250 ml červeného vína, 500 ml masového vývaru, bobkový list, 200 g mrkve, lžička tymiánu, 2 paprikové lusky, 4 lžíce zelené petrželky, rýže nebo těstoviny

Recept na přípravu:

Hovězí maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejme a nakrájíme na plátky, Olej a slaninu silně zahřejeme ve velkém hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Potom přidáme maso a osmahneme je po všech stranách. Přidáme cibuli a opečeme do zlatova. Přilijeme vývar a víno. Oloupeme česnek, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce, také přidáme bobkový list a tymián, osolíme. Polévku přikryjeme a necháme vařit. Oloupeme si mrkev, nakrájíme na plátky a vaříme s ostatními surovinami v polévce. Poté přidáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a vaříme je společně posledních deset minut. Postup přidávání surovin je vhodné dodržovat, protože jen tak jsou všechny suroviny správně měkké a nejsou rozvařené. Celková doba vaření polévky je 75 minut. Pokud chcete přidat do kotlíkové polévky rýži nebo těstoviny, můžete si je připravit zvlášt, hotové je vložíme do prázdného talíře a přelít horkou polévkou.

Další recepty:
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí nudličky s rýží smažíme na oleji.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zeleninový vývar vydrží zmrazený.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová česnečka s brambory.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Kotlíková gulášová polévka

Recepty
Motto

Kotlíková polévka s vínem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.