Recepty > polévky > krabí či krevetová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
krabí maso nebo krevety, kořenová petržel s natí, zeleninový vývar, zakysaná smetana, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Petržel očistíme, odřízneme nať a kořen nakrájíme na tenké plátky. Do hrnce dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme pokrájenou petržel. Vaříme přibližně čtvrt hodiny a potom ji rozmixujeme. Vzniklé pyré ochutíme pepřem a solí a krátce povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu. Petrželovou nať posekáme a spolu s očištěnými krevetami nebo krabím masem přidáme do polévky. Nechám důkladně prohřát a podáváme.
Další recepty:
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Krabí polévka
Krabí či krevetová polévka má své chuťové kouzlo.