Recepty > ryby > krabí tyčinky s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g krabích tyčinek, 3 lžíce solamylu, 100 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžíce vody, sůl, vegeta, mletý pepř, několik lžic bílého vína (můžeme nahradit drůbežím vývarem), olej
Dresing: sójová omáčka dle chuti (cca čtyři lžíce), strouhaný křen, 1 dcl vývaru
Příloha: 2 sáčky obyčejné rýže (ne parboiled), 1 cibule, olej, sůl
Postup přípravy:
Rýži uvaříme podle návodu.
Krabí tyčinky nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme s vegetou, solí a pepřem.
Poté si pomocí vidličky připravíme ve druhé misce hustší těstíčko z vejce, vody, bílého vína, škrobu a hladké mouky. Do těstíčka přidáme krabí maso, důkladně promícháme a poté vše vložíme do rozpáleného oleje (ideální je na pánev WOK), kde od sebe jednotlivé kousky vařečkou oddělujeme, až jsou všechny osmažené dozlatova (trvá to cca 7 minut). Poté vyjmeme z oleje a poklademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
poléváme dresingem připraveným smícháním sójové omáčky, křenu a vývaru.
Příloha: osmažíme cibulku a smícháme ji s vařenou rýží.
Další recepty:
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Kuřecí kousky s ananasem podáváme s hranolkami a tatarkou.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Krabí salát z tyčinek s ananasem
Recept, podle kterého připravíte jídlo krabí tyčinky s rýží.