Recepty > omáčky > králičí perkelt
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 porce králíka, 2-3 cibule, olej nebo sádlo, mletá sladká i pálivá paprika, česnek, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100ml zakysané smetany, 1/2 kostičky masoxu, sůl
Jak připravit tento recept:
Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kousky králičího masa, orestujeme, posypeme mletou paprikou, krátce promícháme, přidáme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme česnek a masox a dusíme doměkka. Při dušení maso občas promícháme a podlijeme horkou vodou. Nakonec přimícháme zakysanou smetanou rozmíchanou s troškou vody a krátce povaříme. Nebo můžeme zakysanou smetanou ozdobit až na talíři při podávání.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Další recepty:
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Majonéza z mléka šlehaná.
Kuřecí perkelt s noky jako přílohou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Medová marináda na maso.
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou a vařenou rýží.
Černá omáčka kterou jíme s chlebem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Marináda na kuře které upečeme v troubě.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Majonéza bez vajec z mléka.
Mrkvový perkelt
Dozvíte se zde, jak se připravuje králičí perkelt a recept na přípravu.