Recepty

Recepty > polévky > králičí polévka s masovými knedlíčky

Králičí polévka s masovými knedlíčky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 předek z králíka, 1,25 litru vody, sůl, 6 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 cibule, kousek karotky,1 tenký kořínek petržele a 1/2 malého celeru, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Maso i s hlavou očistíme, omyjeme, silnější kosti rozsekneme (aby byl vývar sytější) a dáme vařit do studené vody, osolíme, okořeníme a po půlhodině vaření přidáme očištěnou a opranou cibuli se slupkou a zeleninu. Uvařené maso vykostíme, pokrájíme a vložíme zpět do polévky. Podáváme s masovými knedlíčky a posypanou posekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Játrová polévka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Polévka s knedlíčky z králičích jater které zavaříme.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Králičí polévka se smetanou

Recepty
Motto

Králičí polévka s masovými knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.