Recepty > kuře > králičí stehna v alobalu
Potřebné suroviny:
4 králičí stehna, 2 velké cibule, 100g anglické slaniny
Marináda: 2 stroužky česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 lžička sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 4 špetky pepře
alobal
Postup přípravy:
Připravíme si 4 kusy alobalu o kus větší, než jsou stehna. Každý kus alobalu potřeme olejem nebo máslem. Slaninu a cibuli nahrubo nakrájíme a smícháme.
Králičí stehna potřeme marinádou, každé z nich položíme na vymazaný alobal, přidáme 1/4 nakrájené cibule se slaninou a balíček dobře zabalíme a utěsníme. Necháme hodinu odležet.
Po hodině balíčky na plechu vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170 °C, ve které je pečeme cca 50 minut.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory či bramborovou kaší.
Další jídla:
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kuře plněné Nivou zakapsujeme a orestujeme.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla králičí stehna v alobalu přináší na talíř inspiraci.