Recepty

Recepty > omáčky > králík na černo

Králík na černo recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 králík, 1 cibule, olej, 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 10 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g pokrájených sušených švestek, 3 lžíce rybízové marmelády, 100 g nastrouhaného perníku, 150 ml červeného vína, citronová šťáva

Jak připravit tento recept:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme. Na osmaženou zeleninu položíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kterého přidáme pokrájené sušené švestky, nastrouhaný perník, rybízovou marmeládu a červené víno a 15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Poté vše rozmixujeme a omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.

Další recepty:
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Úhoř na víně kterého dusíme přibližně 30 minut.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Bedly na víně pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na česneku

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na černo a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.