Recepty

Recepty > omáčky > králík na česneku

Králík na česneku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 králík, 250 g másla nebo tuku, 1 větší cibule, 2 dl kečupu, 4 stroužky česneku, 1 lžička papriky, 1 lžíce octa, lžíce cukru, lžíce soli, 3 lžičky sojové omáčky, na ozdobení: petrželka, rajče, pár listů salátu, celerová nať...

Jak připravit tento recept:

Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Rozpustíme máslo, vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kečup, prolisovaný česnek se solí, mletou papriku, ocet, cukr, sojovou omáčku a vše promícháme. Takto připravenou marinádou potřeme králíka a necháme v chladnu marinovat do druhého dne. Králíka mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby. Při teplotě 180-200 °C upečeme za občasného podlévání doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, aby maso dostalo zlatavou barvu.

Další recepty:
Králík na zelenině s bramborem.
Úhoř na víně kterého dusíme přibližně 30 minut.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Bedly na víně pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na paprice

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na česneku a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.