Recepty > kuře > králík na cibuli
Potřebné suroviny:
1 králík, 100g anglické nebo gazdovské slaniny, játra z králíka, 4 větší cibule, kmín, sůl
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cibule nakrájíme na tenčí kolečka.
Králíka naporcujeme, osolíme, posypeme kmínem a jednotlivé porce vložíme do pekáče. Přidáme orestovanou slaninu, nakrájenou cibuli, podlijeme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 230-250 °C. Během pečení poléváme maso šťávou a podle potřeby podlijeme.
Když je maso téměř měkké, přidáme naškrábaná játra a odkryté dopečeme.
Podáváme s brambory, houskovými knedlíky a zelím nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
Další jídla:
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla králík na cibuli přináší na talíř inspiraci.