Recepty

Recepty > omáčky > králík na grilu

Králík na grilu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

králík, králičí játra, slanina, olej, červené víno, sůl, pepř, tymián, cibule

Jak připravit tento recept:

Králíka naporcujeme. Pokud máme zcela čerstvé maso, je třeba nechat ho den odležet, jinak bude maso tuhé. Porce omyjeme, osušíme, posypeme tymiánem, opepříme a do poloviny zalijeme červeným vínem. Maso nesolíme. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale minimálně jednu hodinu, během které porce masa obrátíme. Grilovací mřížku (rošt) potřeme olejem. Porce položíme na rošt a grilujeme. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, ke které přidáme nakrájenou cibulku, lehce osmahneme a podlijeme marinádou z králíka. Nakonec přidáme králičí játra a vše podusíme. Maso i jatra s cibulkou a slaninou podáváme s přílohou brambor.

Další recepty:
Kuře na Moravance podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Kachní játra na grilu podáváme s bramborovou kaší a s kyselou okurkou.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na česneku

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na grilu a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.