Recepty

Recepty > omáčky > králík na víně

Králík na víně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 g slaniny, bobkový list, 2 dl červeného vína, 2 cibule, 1 králík, pepř, sůl, nové koření, 100 g oleje, 1 lžíce hladké mouky, kousek másla

Jak připravit tento recept:

Králíka naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme. Opečené maso poprášíme moukou, doplníme 2 bobkové listy, několik kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.

Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuře ala králík podáváme s bramborovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Kuře na olivách podáváme s vařenými těstovinami.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Bedly na víně pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Úhoř na víně kterého dusíme přibližně 30 minut.
Králík na paprice

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na víně a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.