Recepty > omáčky > králík na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g slaniny, bobkový list, 2 dl červeného vína, 2 cibule, 1 králík, pepř, sůl, nové koření, 100 g oleje, 1 lžíce hladké mouky, kousek másla
Jak připravit tento recept:
Králíka naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme. Opečené maso poprášíme moukou, doplníme 2 bobkové listy, několik kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuře ala králík podáváme s bramborovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Kuře na olivách podáváme s vařenými těstovinami.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Bedly na víně pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Úhoř na víně kterého dusíme přibližně 30 minut.
Králík na paprice
Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na víně a recept na přípravu.