Recepty > omáčky > králík na zelenině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 porce králíka, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 5 bobkových listů, 7 kuliček nového koření, 7 kuliček pepře, špetka soli, 1 kostka bujonu, 20 ml oleje, 300 g kořenové zeleniny, 500 g brambory, 1 jarní cibulka
Jak připravit tento recept:
Porce králíka vložíme na pánev, posypeme nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme koření a sůl, podlijeme vývarem z bujonu a dusíme. Na oleji orestujeme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a orestovanou ji přidáme k masu. Mezitím si uvaříme oloupané brambory, položíme je na talíř, přidáme k nim porce králíka a nakonec brambory ozdobíme zelenou cibulkou.
Další recepty:
Kuře ala králík podáváme s bramborovým knedlíkem.
Bílá polévka z králíka kterou dochutíme na talíři lžicí octa.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Kuře na olivách podáváme s vařenými těstovinami.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Králík na paprice
Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na zelenině a recept na přípravu.