Recepty > kuře > králík pečeny na smetaně a houbách
Potřebné suroviny:
1 králík, sůl, mletý pepř, 150 žampionů nebo hub, 150g slaniny, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, 250g zakysané smetany
Postup přípravy:
Očištěného králíka prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme mletým pepřem.
Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kysanou smetanu, nakrájené žampiony nebo jiné houby, podlijeme vodou a navrch položíme králíka. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Během pečení poléváme králíka vypečenou šťávou se smetanou a podle potřeby podléváme vodou.
Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, noky, bramborovými knedlíky apod.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla králík pečeny na smetaně a houbách přináší na talíř inspiraci.