Recepty > kuře > králík po vlašsku
Potřebné suroviny:
1 králík, 250g slaniny, 3 stroužky česneku, brambory, 10 malých cibulek, olej nebo sádlo, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Očištěného králíka naporcujeme na menší díly, prošpikujeme na nudličky nakrájeným česnekem, osolíme, opepříme mletým pepřem a každou porci zabalíme do slaniny. Pečeme v troubě na oleji nebo sádle do poloměkka, trochu podlijeme, poté přidáme cibulky, nakrájené brambory a za častého polévání šťávou dopečeme.
Další jídla:
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla králík po vlašsku přináší na talíř inspiraci.