Recepty > z brambor > kramfleky
Suroviny potřebné pro přípravu:
800g syrových brambor, 20g slaniny, 100g vařeného uzeného masa, asi 120g hrubé mouky, 1 vejce, 60g škvarků (nadrobno nasekaných), 2 lžíce mléka, 2-3 stroužky česneku, majoránka, sůl, mletý pepř, olej nebo sádlo
Recept na přípravu:
Slaninu a maso nadrobno nakrájíme.
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a vymáčkneme z nich přebytečnou vodu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme těsto, na rozpálený olej dáme lžící těsto, trochu zmáčneme a smažíme po obou stranách vyšší placičky - kramfleky. Vyndaváme na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
Další recepty:
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Sýrové nočky do polévky se hodí do vývarů i do bílých polévek.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Recept na bramboráky se zelím
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept kramfleky.