Recepty

Recepty > z brambor > kramfleky

Kramfleky

Suroviny potřebné pro přípravu:

800g syrových brambor, 20g slaniny, 100g vařeného uzeného masa, asi 120g hrubé mouky, 1 vejce, 60g škvarků (nadrobno nasekaných), 2 lžíce mléka, 2-3 stroužky česneku, majoránka, sůl, mletý pepř, olej nebo sádlo

Recept na přípravu:

Slaninu a maso nadrobno nakrájíme.
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a vymáčkneme z nich přebytečnou vodu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme těsto, na rozpálený olej dáme lžící těsto, trochu zmáčneme a smažíme po obou stranách vyšší placičky - kramfleky. Vyndaváme na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

Další recepty:
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Sýrové nočky do polévky se hodí do vývarů i do bílých polévek.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept kramfleky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.