Recepty > moučníky a dezerty > křehké linecké těsto
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g másla, 100 g moučkového cukru, 350 g hladké mouky, 2 žloutky, špetka soli, 1 vanilkový cukr, mléko
Recept na přípravu:
Smícháme mouku, cukry a sůl, přidáme vychlazené máslo na kostičky nebo ho nastrouháme, pak přidáme žloutky, mléko přidáme podle potřeby. Vytvoříme těsto, necháme ho 30 min. v chladu. Vyválíme 4 mm silnou placku, vykrajujeme tvary. Pečeme při 160°. Vychladlé cukroví slepujeme pikantní marmeládou a zdobíme.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Recept na linecké cukroví
Křehké linecké těsto vykouzlí na stole lahodnou chuť.