Recepty > kuře > křehké řízky v jogurtové marinádě
Potřebné suroviny:
4 plátky z krůtích prsou
300 g bílého smetanového jogurtu
sůl
pepř
grilovací koření
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup přípravy:
Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu s kořením, vejcem a parmazánem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Potom maso vyjmeme z marinády, neotíráme, obalíme ve strouhance. Zvolna smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Krůta na pomerančích s brambory.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Králík na víně s omáčkou.
Kachna na medu s brambory.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s kari
Recept na přípravu jídla křehké řízky v jogurtové marinádě přináší na talíř inspiraci.