Recepty > moučníky a dezerty > křehký koláč s brusinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 vaječné žloutky, 100 g strouhaných mandlí nebo lískových oříšků, 1 roztlučený hřebíček, troška mleté skořice
několik lžic zavařených brusinek
Recept na přípravu:
Z výše uvedených surovin si vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v ledničce. Poté z těsta oddělíme jednu třetinu. Větší část těsta rozválíme do kruhu a opatrně přeneseme do vymazané dortové formy. Těsto potřeme brusinkami. Zbylé těsto rozválíme na placku, rádýlkem nakrájíme na úzké proužky a vytvoříme z nich na brusinkách mřížku. Pečeme ve troubě předem vyhřáté na teplotu 170-180 °C po dobu 25-30 minut.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Jablečný koláč na plech s polevou.
České buchty ze dvou těst.
Tiramisu po česku posypeme kakaem.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Koláč z jogurtu
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm křehký koláč s brusinkami.