Recepty > polévky > krém s jidášovým uchem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 stonky řapíkatého celeru, 2 hrsti hub Jidášovo ucha, 2 mrkve, 2 petržele, sůl, pepř, libeček, 1 lžíce másla
Recept na přípravu:
Houby Jidášovo ucho na 2-3 hodiny namočíme. Poté je přecedíme, nakrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí. Očištěnou a omytou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme Jidášovo ucho, zbavené tvrdších částí a dáme ještě na cca 15 minut povařit. Přidáme lžíci másla na zjemnění. Polévku necháme chvíli zchladnout a ponorným mixérem trochu, spíše jen nahrubo rozmixujeme. Nezahušťujeme, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný libeček.
Další recepty:
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Jemná cibulačka s mlékem a rozšlehaným vejcem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Pórková polévka s vajíčkem kterou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Chapati indický chleba k salátům.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Chlebová polévka
Ochutnejte recept krém s jidášovým uchem.