Recepty > polévky > krém s květákem a hlívou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší květák, 4 brambory, 1000 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany na vaření, 3 brambory, muškátový květ, sůl, pepř, toustový chléb, 150 g hlívy ústřičné, 3 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, hladká mouka, petželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Na růžičky rozebraný květák povaříme 5-8 minut ve slané vodě. Poté slijeme, květák zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, pokrájenou cibulku a vaříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, zahustíme smetanou se zakvedlanou hladkou mouku, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Chléb nakrájíme na malé kostičky a opečeme na másle dozlatova. Cibulku a hlívu nakrájíme na malé kousky nebo plátečky a orestujeme je na olivovém oleji. Na talíři pak každou porci polévky doplníme restovanými houbami a chlebovými krutonky. Ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Pórková polévka s vajíčkem kterou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Jemná cibulačka s mlékem a rozšlehaným vejcem.
Kuřecí čína s hlívou chutná s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme, aby zbylo malé množství tekutiny.
Chlebová polévka
Ochutnejte recept krém s květákem a hlívou.