Recepty

Recepty > polévky > krém s řapíkatým celerem a brokolicí

Krém s řapíkatým celerem a brokolicí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 stonky řapíkatého celeru, 1 menší brokolice, 2-3 lžíce hrašky na zahuštění, sůl, pepř, kari koření, 2 cm strouhaného zázvoru, libeček, petrželka

Recept na přípravu:

Stonky řapíkatého celeru nakrájíme na menší kousky. Brokolici rozebereme na menší růžičky a takto upravenou zeleninu vložíme vařit do osolené vody. Zeleninový vývar zahustíme hraškou rozkvrdlanou ve vodě a povaříme. Dochutíme kari kořením, zázvorem, bylinkami a pepřem. Rozmixujeme. Krém podáváme s pečivem ozdobený zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Další recepty:
Jemná cibulačka s mlékem a rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Pórková polévka s vajíčkem kterou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Zapékané kuřecí maso s brokolicí zapékáme, až se sýr rozteče.
Chlebová polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept krém s řapíkatým celerem a brokolicí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.