Recepty > polévky > krém z česneku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 palička česneku, 6 středně velkých brambor, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, 1/2 lžičky mletého nebo drceného kmínu, pepř, sůl, petrželka nebo pažitka na posypání
Recept na přípravu:
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do kastrolu s rozehřátým máslem. Když se česnek začne barvit (nesmí zhořknout), přisypeme mouku, promícháme, osmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a kmín. Vaříme do změknutí brambor (asi 10 minut) a poté sundáme z plotýnky, rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a vmícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s osmaženými kostičkami světlého toustového chleba. Sypeme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Španělská česnečka kterou podáváme s kostičkami osmažené bagety.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zeleninový krém
Krém z česneku přináší na české talíře svoji chuť.