Recepty

Recepty > polévky > krém z lososa

Krém z lososa

Suroviny potřebné pro přípravu:

menší oloupané cibule, polovina červené papriky, 60 g másla, 60 g hladké mouky, 500 g zeleninového vývaru, lžíce hořčice, 200 ml smetany, lžíce rajského protlaku, 2 stonky řapíkatého celeru, 250 g filet z lososa, lžíce oleje, sůl, bílý pepř, lžíce lístků řeřichy

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájejte nadrobno, papriku na malé kostičky. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriku a zasypejte moukou. Nechte ji zpěnit a zalijte vývarem. Dobře rozšlehejte a přivedte k varu. Vařte asi 15 minut, poté přimíchejte hořčici, smetanu, rajský protlak a vařte dalších 10 minut. Mezitím ve vroucí vodě spařte pokrájený řapíkatý celer a udržujte ho v teple. Polévku stáhněte ze sporáku, přidejte do ní polovinu lososa, kterého jste předem nakrájeli na kousky a vše rozmixujte ponorným mixérem. Zbylé rybí maso nakrájejte na plátky, opečte je na oleji, osolte a opepřete. Hotový krém rozdělte do talířů, vložte kousky celeru, opečeného lososa a posypte řeřichou.

Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Tatarák z lososa natíráme na topinky.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Bramborová česnečka s kořením.
Dršťkovka z ovesných vloček

Recepty
Motto

Krém z lososa má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.