Recepty

Recepty > polévky > krém ze sterilovaného hrášku

Krém ze sterilovaného hrášku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší plechovka hrášku, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, polovina kostky zeleninového bujonu, sůl, pažitka

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 750 ml vody a povaříme. Přidáme okapaný hrášek, zeleninový bujon a společně vaříme 5 minut. Do mixéru nalijeme mléko, povařený hrášek a vše rozmixujeme. Společně prohřejeme, osolíme a dochutíme. Při podávání na talíři posypeme pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Mascarpone krém dáme vychladit.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Zeleninový krém s mlékem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Chřestový krém

Recepty
Motto

Ochutnejte recept krém ze sterilovaného hrášku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.