Recepty > polévky > krém ze sterilovaného hrášku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší plechovka hrášku, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, polovina kostky zeleninového bujonu, sůl, pažitka
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 750 ml vody a povaříme. Přidáme okapaný hrášek, zeleninový bujon a společně vaříme 5 minut. Do mixéru nalijeme mléko, povařený hrášek a vše rozmixujeme. Společně prohřejeme, osolíme a dochutíme. Při podávání na talíři posypeme pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Mascarpone krém dáme vychladit.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Zeleninový krém s mlékem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Chřestový krém
Ochutnejte recept krém ze sterilovaného hrášku.