Recepty > omáčky > krémová avokádová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 zralé avokádo, 375 ml bílého přírodního jogurtu, 1 lžíce limetové šťávy, 1 lžička římského kmínu, 2 zelené cibulky s natí, sůl a pálivá salsa podle chuti
Jak připravit tento recept:
Tato omáčka by se neměla připravovat v mixeru, lépe se hodí kuchyňský robot, ve kterém postupně smícháme všechny ingredience dle výše uvedeného pořadí, nakonec přidáme jemně nasekané cibulky, osolíme a případně dochutíme pálivou salsou. Hodí se k masovým argentinským empanadas, ale můžeme ji také použít k pečenému či grilovanému vepřovému masu.
Další recepty:
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Kari rizoto z rýže.
Koprová omáčka se smetanou.
Čínská krabí polévka s mletým pepřem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Sladká koprová omáčka ze smetany.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Rajská omáčka z kečupu s vařeným nebo pečeným hovězím masem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Krabí polévka se přímo nabízí k ochucení provensálským kořením.
Avokádová polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje krémová avokádová omáčka a recept na přípravu.