Recepty > polévky > krémová bramboračka jako zdravá večeře
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 2 větší brambory, 2 menší mrkve, 1 menší petržel, kousek celeru, hrst sušených hub, libeček, majoránka, olivový olej, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém olivovém oleji a přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Osolíme, přidáme libeček, sušené houby a necháme asi 20 minut vařit. Poté dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem a část polévky rozmixujeme ponorným mixerem.
Další recepty:
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka jako zdravá večeře přináší na talíře svoji chuť.