Recepty > polévky > krémová bramboračka od maminky
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 brambor, na ozdobu jarní cibulku, 100 ml smetany, pepř, sůl, 1 řapík libečku, 1,5 kostky zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 30 g hlívy ústřičné, 1 cibule, na ozdobu majoránka
Recept na přípravu:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli. K ní přidáme brambory a houby. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme kostky zeleninového vývaru a libeček. Osolíme a opepříme, necháme vařit 1520 minut.Ke konci vaření rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem. Polévku na talíři ozdobíme kroužky z čerstvé cibulové natě a čerstvou majoránkou.
Další recepty:
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka od maminky přináší na talíře svoji chuť.