Recepty

Recepty > polévky > krémová bramboračka od maminky

Krémová bramboračka od maminky

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 brambor, na ozdobu jarní cibulku, 100 ml smetany, pepř, sůl, 1 řapík libečku, 1,5 kostky zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 30 g hlívy ústřičné, 1 cibule, na ozdobu majoránka

Recept na přípravu:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli. K ní přidáme brambory a houby. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme kostky zeleninového vývaru a libeček. Osolíme a opepříme, necháme vařit 15–20 minut.Ke konci vaření rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem. Polévku na talíři ozdobíme kroužky z čerstvé cibulové natě a čerstvou majoránkou.

Další recepty:
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Bramboračka na másle

Recepty
Motto

Krémová bramboračka od maminky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.