Recepty > polévky > krémová bramboračka od Vlasty
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 4 střední brambory, 2 šalotky (když nejsou, nahradí je 1 cibule), 400g mražené zeleninové směsi (mrkev, petržel, celer, ne však hrášek nebo kukuřice), 1,25 l vařící vody, 1 lžička instantního zeleninového vývaru nebo bujónu, sůl a pepř, sekaná petrželová nať
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Když změkne, přidejte mraženou zeleninu a míchejte, dokud se nezačne přichytávat ke dni hrnce. Zalijte vařící vodou, přidejte vývar a nechte vařit. Oloupejte brambory, nakrájejte je na centimetrové kostky a přidejte do hrnce. Zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 10 minut nevadí, pokud se mezitím část brambor a zeleniny rozvaří. Odeberte stranou dvě naběračky zeleniny bez vývaru a to, co zbylo v hrnci, rozmixujte tyčovým mixérem. Vraťte zpátky odebranou zeleninu, dochuťte podle potřeby solí a posypte petrželkou. Na závěr můžeme do polévky přidat hrst mladého mraženého hrášku.
Další recepty:
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka od Vlasty přináší na talíře svoji chuť.