Recepty > polévky > krémová bramboračka s bylinkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1500 g brambor, 4 lžičky olivového oleje, 4 plátky slaniny, 3 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 snítky čerstvého tymiánu, 1 lžička čerstvé majoránky, špetka muškátového oříšku, 250 ml smetany, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci rozpalte polovinu oleje, přidejte slaninu a 2-3 minuty ji opékejte dokřupava. Slaninu ji vylovte a odložte stranou. Do hrnce přidejte zbylý olej a minutu na něm opékejte nasekané šalotky a česnek. Poté vsypte pokrájené a očištěné brambory, tymián a majoránku a 34 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte dvěma litry vody a vsypte trošku muškátového oříšku. Přiveďte k varu a vařte dvacet minut. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte smetanu, dochuťte solí a podávejte ozdobené slaninou a majoránkou.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kuřecí nudličky s bylinkami posypeme bazalkou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka s bylinkami přináší na talíře svoji chuť.