Recepty > polévky > krémová bramboračka s hlívou ústřičnou
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 brambor, 1 cibule, 30 g hlívy ústřičné, 2 lžíce másla, 1,5 kostky vývar zeleninový, 1 řapík libečku, sůl, pepř, 100 ml smetany, na ozdobu jarní cibulka, na ozdobu majoránka
Recept na přípravu:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli. K ní přidáme brambory a houby. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme kostky zeleninového vývaru a libeček. Osolíme a opepříme, necháme vařit 15-20 minut. Ke konci vaření rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem. Polévku na talíři ozdobíme kroužky z čerstvé cibulové natě a čerstvou majoránkou.
Další recepty:
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Krémová bramboračka s houbami
Krémová bramboračka s hlívou ústřičnou přináší na české talíře svoji chuť.