Recepty > polévky > krémová bramboračka s kroupami
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 6 porcí: 6 stroužků česneku, 1-1,2 litru zeleninového vývaru, 3 lžíce sádla, 50 g ječných krup, 1 velká cibule, 750 g brambor, 300 g kořenové zeleniny, 1 pórek, 6 lžic škvarků
Recept na přípravu:
Kroupy připravíme podle návodu na obalu a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme kmín, kořenovou zeleninu a pórek a asi 5 minut restujeme. Pak k opečené zelenině vmícháme nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Tyčovým mixerem polévku rozmělníme dohladka a podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vmícháme okapané kroupy a prohřejeme.
Krémovou bramboračku s kroupami nalijeme do talířů, ozdobíme lžící masitých škvarků, podle chuti opepříme a podáváme s pečivem.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí nudličky s bylinkami posypeme bazalkou.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka s kroupami přináší na talíře svoji chuť.