Recepty

Recepty > polévky > krémová bramboračka s vejci

Krémová bramboračka s vejci

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g brambor, 100-150 ml sladké smetany, drcený kmín, mletý bílý pepř, pažitka (libeček, petrželka, mladá nať cibulky), 4 vejce vařená na hniličku

Recept na přípravu:

Oloupané brambory osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme je a vodu zachytíme do hrnce. Brambory prolisujeme, zalijeme smetanou a přidáme tolik vody (vývaru z brambor), aby vznikla krémová polévka, okořeníme a krátce povaříme. Přidáme nasekané bylinky. Na dno talířů položíme plátky vajec a přelijeme polévkou.

Další recepty:
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Krémová bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Krémová bramboračka s vejci přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.