Recepty

Recepty > polévky > krémová bramboračka se sušenými hřiby

Krémová bramboračka se sušenými hřiby

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g brambor, 250 g kořenové zeleniny, 2 lžíce sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce citronové šťávy, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej, máslo

Recept na přípravu:

Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, šalotku a česnek na plátky. Houby namočíme do teplé vody. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zeleninu společně s šalotkou a česnek restujeme do hněda. Poté přidáme trochu vody, namočené houby a dusíme do měkka. Přidáme koření a citronovou šťávu. Připravíme si tyčový mixér a polévku rozmixujeme za postupného přidávání smetany. Chceme-li mít polévku jemnější, přidáme na konci trochu másla. Polévku již nevaříme, aby se smetana nesrazila, pouze jí přihříváme až do doby podávání. Skvěle se hodí jako zimní polévka na prohřátí s krajícem čerstvého chleba.

Další recepty:
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí nudličky s bylinkami posypeme bazalkou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka na másle

Recepty
Motto

Krémová bramboračka se sušenými hřiby přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.