Recepty > polévky > krémová bramboračka z hříbků
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 1 smetana ke šlehání, 1/2 litru kuřecího vývaru, 80 g másla, 1 středně velká cibule najemno nakrájená, 1 mrkev najemno nakrájená, 10 g čerstvých hříbků nakrájených na plátky, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Cibuli, mrkev, brambory a hříbky oloupeme a nakrájíme. Houby orestujeme do zlatova na malé pánvi a odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a brambory s mrkví. Vše zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté odstavíme z plotýnky, rozmixujeme, vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Nyní zvolna přilijeme smetanu.
Před podáváním ozdobíme talíře houbami.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Bramboračka na másle
Krémová bramboračka z hříbků přináší na talíře svoji chuť.