Recepty > polévky > krémová bramborová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 3-4 porce: 4 menší brambory, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, pár lístků bazalky, mléko, sůl, pepř, máslo
Recept na přípravu:
Na trošce másla orestujeme cibuli, přidáme brambory a prolisovaný česnek, zalijeme horkou vodou a necháme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme pár lísků bazalky a rozmixujeme do hladka, podle hustoty naředíme mlékem a znovu prošleháme do pěny.
Další recepty:
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Studená rajčatová polévka kterou poklademe několika lístky máty.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Bramborová polévka se sýrem
Krémová bramborová polévka má své kouzlo.