Recepty

Recepty > polévky > krémová celeračka

Krémová celeračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g celeru, 250 g brambor, šálek mléka, 1 dl smetany, 1 litr vody, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Celer nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvilce přidáme na kousky nakrájené oloupané brambory a uvaříme doměkka. Ještě horký celer a brambory prolisujeme, vyšleháme s vařícím mlékem, přidáme vývar z celeru a brambor a přivedeme do varu. Nakonec celeračku zjemníme smetanou a přihřejeme, před podáváním posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

Další recepty:
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Palačinky s masovou náplní kterou na ně poklademe.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Pohanková nádivka s kuřetem půl hodinky pečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Bílá česnečka s nasekanou petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Pohanková polévka se zeleninou a petrželovou natí.
Fazolová polévka z bílých fazolí

Recepty
Motto

Krémová celeračka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.