Recepty

Recepty > polévky > krémová celeračka s nivou

Krémová celeračka s nivou

Suroviny potřebné pro přípravu:

lžíce oleje, lžíce másla, cibule, celer, 1,25 litru vody, 100 g nivy, sůl, mletý pepř, petrželka

Recept na přípravu:

Na oleji a másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme celer, krátce opečeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Pak přidáme asi 3/4 rozdrobeného sýra, prohřejeme a pak prolisujeme nebo po vychladnutí rozmixujeme. Celerovou polévku ještě prohřejeme, osolíme a opepříme. Podáváme se zbylým rozdrobeným sýrem a nakrájenou petrželkou.

Další recepty:
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Španělská česnečka s rajčaty.
Francouzská bramboračka z brambor.
Špenátová polévka se žampiony z mražených špenátových listů.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí kousky s nivou a brambory.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Drůbková polévka

Recepty
Motto

Krémová celeračka s nivou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.