Recepty

Recepty > polévky > krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 1 celer, 1 cibule, 4 lžíce másla, 1 l masového nebo zeleniového vývaru z kostky, sůl, pepř, 150 g šunky, 200 ml smetany na vaření, 200 ml zakysané smetany, citronová šťáva, pažitka nebo zelená petrželka

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na kostičky. Celer oloupeme, omyjeme a nastouháme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli, přidáme celer a za stálého míchání chvíli smažíme. Přidáme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, podle potřeby dolijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Poté polévku necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Do polévky vložíme šunku nakrájenou na dlouhé nudličky, nasekané bylinky, vlijeme obě smetany, krátce necháme přejít varem a nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Další recepty:
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Dýňová polévka s kari ke které přilijeme smetanu.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Celerová polévka s vločkami

Recepty
Motto

Krémová celerová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.