Recepty > polévky > krémová polévka s bramborem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 pórek, 4 střední brambory, 1 šlehačka, 3 dkg másla, sůl
Recept na přípravu:
Pórek nakrájíme na kolečka, orestujeme na másle, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme, zalijeme litrem vody a vaříme do měkka. Když jsou brambory vařené, vše rozmixujeme, přiléváme šlehačku a již nevaříme. Polévku podáváme teplou, v létě se může podávat i studená.
Další recepty:
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka s mlékem a rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Krémová bramboračka
Ochutnejte recept krémová polévka s bramborem.