Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka z brambor a pórku

Krémová polévka z brambor a pórku

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g syrových brambor, 1 pórek, 1 mrkev, 100-150 ml smetany na vaření, sůl, muškátový oříšek, 2 lžíce olivového oleje

Recept na přípravu:

Na kostičky nakrájené brambory zalijeme litrem vody, osolíme a dáme vařit. Když začne voda vřít, přidáme celou mrkev. Pórek nakrájíme na kolečka. Větší část pórku (bílou) přidáme do hrnce k bramborám (po 5-10 minutách varu) a povaříme dalších 5 minut. Poté z hrnce vylovíme mrkev a nakrájíme ji na drobné kousky. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a necháme projít varem. V případě potřeby dosolíme podle chuti. Zbylý pórek orestujeme na olivovém oleji a ozdobíme jím polévku na talíři společně s kousky mrkve.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Krémová polévka z brambor a pórku přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.