Recepty > polévky > krémová polévka z celeru
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g řapíkatého celeru, 1,3 litru zeleninového vývaru, 3 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce kopru, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Řapíkatý celer omyjeme, nakrájíme na plátky a ty osmahneme na lžíci másla. Ty zalijeme vývarem a vaříme necelou půl hodinu. Na zbylém másle opražíme mouku, rozmícháme s trochou vývaru, přidáme zakysanou smetanu, znovu rozmícháme a vše spojíme s celerovo zeleninovým vývarem. Polévku rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Krémová celerová polévka se poté ještě jednou uvede do varu, povaří pět minut, přidá se kopr a dochutí pepřem a solí podle potřeby. Podáváme s osmaženou houstičkou či chlebem.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Játrové knedlíčky do polévky
Krémová polévka z celeru má své kouzlo.