Recepty > polévky > krémová polévka z červené řepy
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g červené řepy, 2 brambory, 1 jablko, 1 cibule, 1 červená paprika, 2 litry zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, tymián, šťáva z poloviny citronu, zakysaná smetana, sůl, pepř, cukr
Recept na přípravu:
Červenou řepu omyjeme a oloupeme. Brambory taktéž. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, jablko oloupeme a zbavíme jadřince. Omytou papriku taktéž zbavíme semínek. Zeleninu i jablko na drobno nakrájíme. V hrnci si rozpálíme máslo a celou zeleninu (i jablko) v něm krátce za stálého míchání asi pět minut smažíme. Přilijeme zeleninový vývar a vše vaříme necelou půl hodinu, dokud nemáme měkkou zeleninu. Před koncem vaření přidáme tymián a čerstvě namletý pepř. Vše rozmixujeme, ochutíme podle potřeby citronovou šťávou, cukrem a solí a krátce necháme přejít varem. Při podávání ozdobíme na talíři kouskem zakysané smetany.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Polévka z červené řepy
Krémová polévka z červené řepy má své kouzlo.