Recepty > polévky > krémová polévka z květáku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší květák, 1 cibule, 2 brambory, 1,5 litru zeleninového vývaru, 1/4 sklenky zakysané smetany, 2 lžíce nasekaného kopru, pepř, sůl, olej, bílé pečivo a máslo na křupánky
Recept na přípravu:
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a stonek nařežeme na malé kousky. Brambory nakrájíme na větší kostky a spolu s růžičkami květáku přidáme do zeleninového vývaru, ve kterém je uvaříme doměkka. Cibulí nakrájíme, na troše oleje zesklovatíme, přidáme k zelenině a vše rozmixujeme. Dochutíme solí pepřem, přilijeme a rozmícháme zakysanou smetanu a krátce necháme přejít varem. Na másle si osmažíme bílé pečivo nakrájené na kostičky. Krémovou polévku poté nalijeme do talířů a zvlášť do misky dáme křupánky na posypání (nedáváme rovnou do polévky, protože se mohou rozmočit, každý si může naložit sám).
Další recepty:
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Krémová bramboračka
Krémová polévka z květáku má své kouzlo.