Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka z raků

Krémová polévka z raků

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 raků, 250 g telecího s kostí, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 pórek, 50 g másla, 60 g rýže, 1 lžíce kopru, 150 ml zakysané smetany, sůl

Recept na přípravu:

Zeleninu oloupeme, spolu s masem zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme jednu hodinu. Poté slijeme, do vývaru vložíme vydrbané raky, vaříme deset minut, vylovíme, vyndáme maso z krků a klepet a vývar znovu přecedíme. Odebereme 150 ml vývaru a uvaříme si v něm rýži. Prázdné račí skořápky rozdrtíme opražíme na másle, přilijeme vývar a povaříme dvacet minut. Znovu přecedíme. Do vývaru vložíme račí maso, rýži, rozmixujeme, osolíme, přidáme zakysanou smetanu a za stálého míchání vaříme pět minut. Krémová račí polévka se podává posypaná koprem, můžeme k ní přidat například osmaženou houstičku.

Další recepty:
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Krémová polévka z raků má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.