Recepty

Recepty > polévky > krémová řepná polévka

Krémová řepná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g červené řepy, 2 litry vývaru, 4 větvičky tymiánu, 1/2 cibule, 1/2 skleničky jogurtu, pepř

Recept na přípravu:

Oloupanou řepu nakrájíme a zalijeme vývarem. Přidáme polovinu tymiánu a vaříme půl druhé hodiny, odložíme aby trochu vychladla a poté ji rozmixujeme. Cibuli si nasekáme, rozmixovanou polévku nalijeme na talíře, posypeme tymiánem, pepřem a ozdobíme kopečkem jogurtu.

Další recepty:
Postní polévka chutná i v době půstu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Krevetová polévka s bazalkou.
Řepná polévka

Recepty
Motto

Krémová řepná polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.