Recepty > polévky > krémová rybí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 kg rybích vnitřností a ořezků z kapra, 120 g čerstvého nebo sterilovaného hrášku, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel - celkem 150 g, 60 g cibule, 120 g uvařených oloupaných brambor, 50 g másla, muškátový květ, sůl, 150 ml šlehačky, petrželová nať, 2 vajíčka
Recept na přípravu:
Rýži uvaříme dle návodu.
Do osolené vody vložíme ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule, které uvaříme. Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru vyjmeme a pokrájíme. Rozehřejeme máslo, na kterém krátce osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli. Přilijeme vývar z ryb, přidáme muškátový květ, podle chuti osolíme a čtvrt hodiny vaříme a když je zelenina měkká, přidáme část hrášku a zahustíme uvařenými, jemně nastrouhanými brambory. Ještě krátce povaříme a nakonec rozmixujeme.
Před podáváním zjemníme přidáním smetany a vložíme kousky kapřího masa a vnitřností. Ozdobíme posekanou petrželovou natí.
Jako zavářku použijeme hráškové omeletky. Smícháme vajíčka a zbytek hrášku, osolíme a usmažíme na pánvi.
Další recepty:
Telecí polévka s bramborem a kořenovou zeleninou.
Krémová bramboračka se žampiony je zjemněná smetanou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem - rýži uvaříme dle návodu a necháme odkapat...
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Telecí polévka z mletého masa ochucená kořením.
Bramboračka s kouskem párku.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme...
Sýrová polévka s bramborem.
Polévka z kapusty recept.
Babiččina bramboračka
Ochutnejte recept krémová rybí polévka.