Recepty > polévky > krémová zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 mrkve, 1 kedluben, 1/2 květáku, 1/2 celeru, 1 petržel, 100 g hrášku, 2 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 1 lžíce zelená petrželka, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Mrkve, kedluben, petržel a celer oloupeme, opláchneme, zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme květák rozebraný na růžičky a hrášek, osolíme a vaříme půl hodiny. Poté odstraníme celer i petržel, zbylou zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Mouku osmažíme na lžíci másla, rozmícháme v trošce polévky a pak vše spojíme dohromady a povaříme dalších pět minut. Osolíme, opepříme, přidáme zelenou petrželku a zbylé máslo. Do polévky můžeme zavařit nudle.
Další recepty:
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Soljanka z ryby se zelím.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s vajíčkem
Krémová zeleninová polévka má své kouzlo.