Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > krémový dip s ovocem

Krémový dip s ovocem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Ovoce: více druhů ovoce - např. jablka, ananas, broskve, hroznové víno, banány, jahody apod. (ne kiwi - s krémem zhořkne, pokud chceme kiwi s mléčným krémem, musíme ho oloupané ponořit na chvilku do vařící vody)
Krém: 200g mascarpone nebo Lučiny, moučkový cukr podle chuti, vanilkový cukr, 6-8 lžic pomerančové šťávy

Recept na přípravu:

Podáváme 1) každému dáme na talíř v malé misce krém a kolem rozložíme ovoce nebo 2) doprostřed tácu dáme misku s krémem, okolo rozložíme ovoce a každý si napichuje libovolné ovoce a máčí v krému.

Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Dip z avokáda a majonézy.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme.
Křenový dip na grilování

Recepty
Motto

Krémový dip s ovocem vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.